werkwijze

 

 

 

Algemeen
Een tuin ontwerpen is bij Max een creatief proces waarbij hij met de klant intensief overleg voert om diens wensen en eventuele ideeën goed te kunnen vertalen naar een aansprekend totaalplan. Door goed te luisteren en met inzet van zijn kennis en ervaring neemt Max de klant mee naar wat er mogelijk is. Voordeel: de klant houdt grip op het proces door de geleidelijkheid en de helderheid.

De kennismakingsfase
In het gratis kennismakingsgesprek inventariseren we alle wensen en bekijken de aanwezige situatie. Op grond hiervan doet Maxtuinen een vrijblijvende offerte voor het ontwerptraject.

 

 

 

De ontwerpfase
Aan de hand van de wensen, timing en budget maakt Max een aantal schetsontwerpen hoe de tuin er in de nieuwe situatie uit zou kunnen zien, met verschillende mogelijkheden!
Samen bespreken we de schetsen. Misschien zit hier meteen al een voorstel naar wens bij. Maar we kunnen ook ideeën uit verschillende tekeningen combineren en wijzigingen aanbrengen. Voordeel: er ontstaat een tuinplan dat geheel naar wens is.
Pas dan maakt Max een gedetailleerd definitief tuinontwerp met een bijbehorend beplantingsplan. Samen vormen die één geheel.
In overleg wordt een hovenier gekozen. Op basis van de tekeningen doet deze een vrijblijvende aanlegofferte.  Deze kan

 

 

scherp zijn omdat de hovenier precies weet waar hij of zij aan toe is.

De aanlegfase
De uitvoering van het ontwerpplan staat onder begeleiding van Max: beantwoording van vragen (van klant en hovenier), trouble-shooting, kwaliteitsbewaking, finishing touch.
Doel: gemak voor de klant en realisatie conform afspraak

De ontwikkelingsfase
In de jaren na de aanleg ontwikkelt de tuin zich naar volle wasdom. Voor vragen daarbij kan men altijd bij Max terecht.